miércoles, 1 de enero de 2014

Èxit de La Cursa dels Nassos i feliç 2014!

La cursa, que va tenir lloc aquest dimarts sobre un circuit urbà de Barcelona, va comptar amb 11.495 corredors inscrits, rècord absolut en la història de la prova.
A l'equador del recorregut, un grup de deu corredors, entre els quals es trobaven els favorits, liderat per Pol Guillen, al costat de Samir Ait Bouychamane, Nacho Càceres, Ilias Fifa i Driss Lakhouaja, marcaven el ritme de la cursa.

El grup va quedar reduït a tres corredors marroquins amb Ilias Fifa, Samir Ait i Ibrahim Ezzaydouni, i va ser Fifa qui va donar un canvi de ritme a dos quilòmetres per al final del recorregut, imposant-se a Samir Ait en 20 segons i a Ezzaydouni per 28 segons, en una carrera de clar domini dels corredors magribins.
Ilias Fifa, de 24 anys, guanyador de la prova el 2010 i segon en les dues últimes edicions i amb una millor marca en la distància de 28:34, s'ha tret l'espina amb el seu segon triomf a la Sant Silvestre barcelonina, però la seva marca no ha aconseguit batre el rècord que ostenta Carles Castillejo, que no ha competit en estar recuperant-se d'una lesió ,amb 28:29, aconseguit amb la seva victòria l'any passat.
La corredora Lidia Rodríguez, de l'Hospitalet de Llobregat, ha vençut amb una clara superioritat sobre els seus rivals i ha aconseguit la seva tercera victòria consecutiva, rècord de triomfs en la prova.
Rodríguez, segona a la Jean Bouin 2013 i subcampiona d'Espanya dels 10.000 metres (el 2012), ha marcat un temps de 33:04, lluny del rècord de la prova que ostenta Rosa Morató, amb 32:06 des de 2009, però ha superat en 31 segons a l'alacantina Gema Barrachina, segona amb 33:35, i a la barcelonina Marisa Casanueva ( del equip New Balance ), subcampiona d'Espanya de 10 quilòmetres, tercera a 1:08.
En la categoria de cadira de rodes, el vencedor ha estat Jordi Madera amb un temps de 30:28.